Ricciotti ensemble geeft twee gratis concerten in Diemen

De dag na Halloween, 1 november, laat het Ricciotti ensemble Diemen kennismaken met duivels goede muziek. Met optimisme en vrolijkheid verdrijven de enthousiaste, jonge musici van het Ricciotti iedere kwade geest. Op het programma staat ‘diabolische’ muziek van onder anderen Vivaldi, Elvis Presley en Piazzolla. Gastsolist Lonneke van Straalen speelt vioolrepertoire van Paganini en Saint-Saëns. De optredens van het Ricciotti vinden plaats op 1 november om 11.30 uur in Verpleeghuis De Diem en om 13.15 uur in winkelcentrum Diemerplein en zijn gratis toegankelijk.  Het Ricciotti ensemble wordt ook wel het meest onorthodoxe orkest van Nederland genoemd. Het ensemble laat publiek op niet vanzelfsprekende locaties op ontwapenende wijze kennismaken met de unieke, rijke klanken van het symfonieorkest. Unieke situaties en memorabele ervaringen gegarandeerd. Het programma is zeer gevarieerd, met muziek voor elk wat wils: van jazz tot pop, van klezmer tot klassiek.

(foto Wout Nooitgedagt)