Eerste grote blauwe zone Diemen-Noord gaat deze week in

De eerste grotere blauwe zone in Diemen-Noord wordt op 1 november van kracht. De parkeerregeling gaat gelden voor de Buytenweg, Vergulden Wagen en Steenen Kamer. Oorspronkelijk deelde de gemeente mee dat ook de Oude Waelweg blauwe zone zou worden maar dat berustte op een misverstand. In Diemen-Noord geldt tot nu toe alleen een blauwe zone op een klein parkeerterrein met tien plaatsen bij Oud-Diemen. De blauwe zone wordt nu verder naar Noord uitgebreid omdat ook in dit deel van Diemen meer langparkeerders – waaronder ook buitenlanders – verschijnen na de eerdere uitbreiding van de parkeerregeling naar Buitenlust en Spoorzicht. In veel delen van Diemen-Noord worden inmiddels ook vaak taxi’s of bestelbusjes voor kortere of langere tijd neergezet.