Ontwikkelaar wil ‘gewone winkel’ op de Sniep Diemen

Projectontwikkelaar Visser Vastgoed wil dat er in een leegstand pand op de Sniep in Diemen een ‘gewone’ winkel gevestigd mag worden. Op het gedeelte van de Sniep bij MacDonalds zijn nu alleen zaken als de Gamma en Carpetright toegelaten. In het leegstaande pand was tot voor kort ook een lampenzaak gevestigd. Visser Vastgoed, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Sappemeer, wil dat de gemeente er ook andere kleinschaliger winkels toelaat. De projectontwikkelaar is daartoe een juridische procedure gestart tegen de gemeente Diemen, heeft Visser Vastgoed desgevraagd bevestigd. Lopende die procedure wil het bedrijf geen verdere informatie geven over eventuele gegadigden voor het pand. In gemeentekringen valt te beluisteren dat het om een supermarkt zou gaan. Eerder kreeg de gemeente Appingedam gelijk van de rechter toen het kleinere detailhandel verbood op een woonboulevard.