Info-avond over bouw spoorviaduct bij station Diemen

 ProRail en de gemeente Diemen houden op 13 november een inloopavond over de toekomstige bouw van een spoorviaduct in de Ouddiemerlaan bij het station in Diemen centrum. Die info-avond vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in het Gemeentehuis. Het viaduct moet de huidige overgang met spoorbomen vervangen maar dat zal pas over enkele jaren het geval zijn. Tijdens de avond geven medewerkers van ProRail en de gemeente een toelichting op het ontwerp en de feitelijke bouw, de sluiting van de huidige overweg en de aanleg van een tijdelijke overweg met omleidingsroute. Daartoe moeten onder meer verkeersmaatregelen worden genomen op een deel van de Martin Luther Kinglaan en de Harmonielaan. De werkzaamheden beginnen niet voor 2021 waarna het nieuwe viaduct in 2023 klaar zou moeten zijn. De huidige spoorwegovergang op de Ouddiemerlaan zorgt al jaren voor gevaarlijke situaties en ook voor veel oponthoud voor alle verkeersdeelnemers, aldus de bewonersbrief.