D66 Diemen wil ban op bitterballen en andere vleeshapjes

D66 Diemen wil dat er bij openbare, door de gemeente georganiseerde gelegenheden geen vleeshapjes meer geserveerd worden. De fractie in de gemeenteraad heeft daartoe een motie ingediend. Volgens D66 blijkt uit recente rapporten dat minder vlees eten een middel is in de strijd tegen klimaatverandering. ‘’De verandering naar minder vlees eten moet voortvloeien uit de eigen keuze. De gemeente Diemen heeft een voorbeeldfunctie in het aanmoedigen van een duurzame keuze,’’ aldus de D66-motie. Die zal in ieder geval steun krijgen van Groen Links dat in de algemene beschouwing ook pleitte voor ‘geen dierlijke producten bij openbare bijeenkomsten tenzij je daarom vraagt’. Of de motie een meerderheid in de raad krijgt, moet volgende week blijken bij de stemmingen in de tweede ronde van de begrotingsbehandeling.