Wethouder GL

Oud-wethouder Nuijens wel verdacht maar niet van spugen

De voormalige wethouder van Diemen Jorrit Nuijens wordt verdacht van verstoring van openbare orde en overtreding van de Opiumwet. Hij wordt er echter niet van verdacht een agent bespuugd te hebben. Nuijens wordt op 25 november in een besloten zitting gehoord door de officier van justitie. Die bepaalt daarna of hij verder wordt vervolgd of dat de zaak wordt geseponeerd. Nuijens werd op 20 juni aangehouden omdat hij overlast veroorzaakte bij een café bij de Stopera. Beelden van de aanhouding, waarbij hij zich hevig leek te verzetten, werden direct op sociale media verspreid. Een dag na de arrestatie maakte de politie bekend dat Nuijens agenten had bespuugd en dat er een flesje met de harddrugs GHB in zijn tas was aangetroffen. Enkele uren later stapte Nuijens op als wethouder in Diemen, een functie die hij sinds mei 2018 bekleedde. Hij bood daarbij de inwoners van Diemen en de partij en het college z’n ‘oprechte excuses aan’. Daarnaast verklaarde hij spijt te hebben dat hij zijn werkzaamheden voor de gemeente Diemen niet had kunnen afronden. De advocaat van Nuijens is tevreden dat het OM heeft geconcludeerd dat van spugen en verzet bij de arrestatie geen sprake is geweest. ‘’Vanaf het begin heeft Jorrit verklaard dat hij al langer overbelast was en die hete dag letterlijk wat oververhit was. Voor zijn heftige toon maakte hij al op het bureau excuses. Wel was hij toen meteen al stellig dat hij niet heeft gespuugd en zich ook niet heeft verzet bij zijn arrestatie,’’ aldus de advocaat.