Bus 44 vier maanden lang over Tureluurweg Diemen-Noord

Buslijn 44 gaat vanaf zaterdag 9 november weer een andere route rijden door Diemen-Noord. Momenteel is de normale route al verlegd naar de Botterweg maar dat wordt de komende maanden weer anders. Bus 44 gaat dan richting het eindpunt in Diemen-Noord rijden via de smalle Tureluurweg. De bussen moeten daartoe vanaf de Vogelweg bij Brede School Noorderbreedte rechtsaf slaan en ook de bocht bij winkelcentrum Gruttoplein nemen. Naast het winkelcentrum komt een tijdelijke halte maar de haltes Meerkoet en Rietzangerweg vervallen. De route blijft zo tot eind februari volgend jaar. De nieuwe omleiding is nodig omdat in het kader van de vernieuwing van de wijk Vogelweide de komende tijd de hele Rietzangerweg op de schop gaat. Bus 44 naar Station Bijlmer Arena, die momenteel ook verlegd is, zou vanaf zaterdag 9 november in Diemen-Noord weer volgens de normale route rijden.