Sinterklaas komt met Pieten zaterdag aan in Diemen

Sinterklaas heeft laten weten dat hij zaterdag a.s. 16 november per stoomboot aankomt op de Loswal langs de Weespertrekvaart in Diemen. Zoals in vorige jaren zal het schip van de Sint afmeren tussen de twee ophaalbruggen. Daar begint al om half tien een Pietenfestijn. De aankomst van de Sint zelf wordt verwacht rond kwart over tien maar het kan ook wat later worden. Sinterklaas wordt eerst ontvangen door kinderburgemeester Emilie van Mens en burgemeester Erik Boog. Het gezelschap trekt vervolgens naar het Diemerplein waar van 11.00 tot 13.00 uur allerlei Sint-activiteiten plaatsvinden. De winkeliers zorgen voor gratis koffie, thee en chocolademelk. Van half één tot één uur loopt Sint zelf door het winkelcentrum. Hij bezoekt vervolgens rond half twee winkelcentrum Gruttoplein in Diemen-Noord en rondt zijn bezoek aan Diemen om 14.15 uur af met winkelcentrum Kruidenhof in Diemen-Zuid.