Diemen Rochdale

Rode Kruislaan Diemen krijgt nu een eigen buurtkamer

De Rode Kruislaan in Diemen krijgt een eigen buurtkamer. Daartoe wordt een portocabin geplaatst op één van de grasvelden tussen de flats. In deze buurt in het centrum van Diemen is twee jaar geleden een project van zogenaamde community building op gang gebracht. Doel was duurzame verbeteringen in de buurt tot stand te brengen. Ook wilden partijen, waaronder de gemeente, de politie, woningstichting Rochdale en een groep buurtbewoners, de heersende overlast in de buurt beteugelen en meer verbindingen tussen verschillende groepen bewoners tot stand brengen. Met de buurtkamer moet dit project verder kracht bijgezet worden. Voor de buurtkamer en het verdere project wordt 95.000 euro uitgetrokken uit de gemeentegelden. Eerder al werden in enkele onderdoorgangen van de flats door bewoners in het kader van het project gemaakte foto’s aangebracht.