Kunstprijs Diemen met thema ‘Kruip in de huid van Rembrandt’

De gemeente Diemen organiseert opnieuw een Kunstprijs Diemen. Het thema is deze keer ‘Kruip in de huid van Rembrandt’ in het kader van het herdenkingsjaar van de schilder die regelmatig in het oude Diemen schetsen maakte. ‘’Dat betekent niet dat u de Nachtwacht moet gaan borduren of het Joodse Bruidje naschilderen. De bedoeling is dat u net doet of u Rembrandt bent en dat u dan iets maakt wat Rembrandt vandaag de dag zou (kunnen) maken,’’ aldus de organisatoren. Iedereen die een band heeft met Diemen mag kunstwerken inleveren. Dat kan gebeuren op donderdagavond 28 november of vrijdagochtend 29 november in het gemeentehuis. Daar worden de werken geexposeerd van 3 december tot en met 16 januari. Een jury beoordeelt wie in aanmerking komt voor de Kunstprijs Diemen die op zondagavond 19 januari tijdens Kunst in Sport in Theater de Omval wordt gehouden. Verdere informatie via info@stevendijk.nl