Duurzaam Diemen werkatelier

Diemen helpt eigenaren bij verduurzamen van woning

De gemeente Diemen start met een grootschalige inkoopactie voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, ventilatiesystemen en isolatieglas. Deze actie wordt georganiseerd in samenwerking met Winst uit je woning. Alle woningeigenaren met een eigen dak in Diemen ontvangen een brief van de gemeente over deze actie. ‘’Door de grootte van het project en de efficiënte aanpak, is het mogelijk kwaliteit, service en aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Hierdoor kunnen de investeringen in zonne-energie en isolatie sneller terugverdiend worden,’’ verklaart de gemeente. De actie is vooral gericht op eigenaren van woningen die zijn gebouwd tussen 1915 en 1988. Die huizen zijn meestal niet of slecht eïsoleerd. Huiseigenaren die twee of meer isolatiemaatregelen afnemen, kunnen van de Rijksoverheid tot maximaal 30% subsidie krijgen op de kosten. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen deze inkoopactie voldoen aan de subsidie eisen. De gemeente houdt op donderdag 12 december vanaf 19.00 uur een informatie-avond in het gemeentehuis. Geïnteresseerden kunnen zich voor 31 januari 2020 vrijblijvend inschrijven op www.winstuitjewoning.nl