Canon van Diemen geeft rijk geillustreerd overzicht historie

De Historische Kring Diemen heeft de Canon van Diemen uitgegeven, een rijk geïllustreerd en prettig leesbaar geschreven overzicht van de historie van de gemeente vanaf de vroegste tijden rond 1100 tot de dag van vandaag. Het boekwerk, waaraan is meegewerkt door vijf leden van de HKD, gaat ook in op een reeks specifieke onderwerpen zoals de boeren, het transport, de gemeentepolitiek, sport en de Tweede Wereldoorlog, het Joods monument en de wederopbouw. De Canon van Diemen is als onderwijsproject gestart en zal ook aan de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen worden uitgereikt zodat zij zelf de geschiedenis van Diemen kunnen lezen en herbeleven. Het boekwerk en de bijbehorende website zijn financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Diemen, Rabobank Amsterdam e.o. en het Prins Bernard Cultuurfonds. Het boek Canon van Diemen is te koop bij Bruna in winkelcentrum Diemerplein en bij de Historische Kring Diemen zelf; de prijs is 19.95 euro.