Kaalslag in centrum van Diemen voor aanleg spoorviaduct

Voor de werkzaamheden voor de aanleg van een spoorviaduct in de Ouddiemerlaan bij station Diemen moeten 210 bomen verdwijnen. Bij de gemeente Diemen is vergunning aangevraagd voor het vellen van dat aantal bomen. De meeste bomen moeten weg om ruimte te maken voor de tijdelijke weg tussen de Martin Luther Kinglaan en de noordzijde van de Ouddiemerlaan. Tijdens de eerste informatie-avond over het grote project in het centrum van Diemen bleek dat het gaat om bomen – soms tientallen jaren oude – op het Van Gemertplantsoen, langs de Ouddiemerlaan bij de Rode Kruislaan, op het voorterrein van het station, op en rond het parkeerterrein van Station Diemen en langs de noordzijde van de Ouddiemerlaan bij Spoorzicht. Volgens de gemeentelijke publicatie kan tegen een dergelijke aanvraag om een omgevingsvergunning geen bezwaar of beroep worden aangetekend. Dat kan wel als de vergunning eenmaal is verleend. Omwonenden zijn inmiddels met een petitie gestart tegen het vellen van bomen en het opheffen van een deel van de parkeerruimte langs de Martin Luther Kinglaan.