overschot afval

Meerlanden vraagt kartonnen pakketdozen te pletten

Afvalbedrijf Meerlanden, dat ook in Diemen de inzameling verzorgt, vraag kartonnen dozen in deze maand met Sint en Kerst te pletten voordat ze in de papiercontainer gaan. Het afvalbedrijf voert daartoe een campagne #pletjepakketje. ‘’December is met Sinterklaas en Kerst dé maand dat we omkomen in de kartonnen dozen. Dat merken niet alleen de pakketbezorgers, ook de afvalinzamelaars krijgen met fors meer kartonafval te maken. Een oude kartonnen doos is volledig herbruikbaar. Afvalinzamelaars zijn er ontzettend mee geholpen als de pakketjes op de juiste manier in een papiercontainer terechtkomen, namelijk plat,’ aldus Meerlanden. ‘’‘Het komt vaak voor dat mensen pakketjes in zijn geheel in een container stoppen. De container raakt zo onnodig snel vol en het zorgt voor storingen in het containersysteem’, vertelt Just Zandhuis, directeur Klant en Operatie bij Meerlanden. ‘’Ook zetten mensen lege dozen naast de container. We zien vooral dozen van lcd-tv’s en bananenkisten vaak staan. Dat wordt zwerfafval. Bovendien maakt een regenbui het afval onbruikbaar, want nat karton kun je niet recyclen.’’