Vattenfall zet bouw biomassacentrale in Diemen door

Vattenfall (Nuon) gaat ondanks toenemend verzet in Diemen en omliggende gemeenten door met haar plan om in Over-Diemen een biomassacentrale te bouwen. Dat is gebleken bij een gesprek van burgemeester Boog en wethouder Scholten met de directie van het energiebedrijf. ‘’In dit gesprek hebben wij onze zorgen nadrukkelijk aan de orde gesteld. Niet alleen de zorgen over de luchtkwaliteit in onze omgeving, maar ook de zorgen inzake de duurzaamheid van het grootschalig toepassen van biomassa en de effecten van grootschalig houtverbruik en houtkap. Wij hebben benadrukt dat er onvoldoende maatschappelijk en politiek draagvlak is voor de bouw van de biomassacentrale in Diemen,’’ aldus een info aan de raad van Diemen. In het gesprek is ‘aangegeven dat de gemeenten Diemen, Gooise Meren, Weesp en vele inwoners blijven pleiten voor een andere vorm van warmte opwekking dan biomassa.’ ‘’Ondanks dat wij niet verwacht hadden dat Vattenfall direct haar plannen zou intrekken, zijn wij natuurlijk teleurgesteld dat Vattenfall op dit moment haar voornemen tot bouw van de biomassacentrale nog niet wil herzien. Onze hoop is erop gevestigd dat door besluiten van de landelijke overheid de bouw van de biomassacentrale alsnog onmogelijk wordt.” B&W hebben nog wel de hoop dat groeiende tegenstand tegen biomassa in Den Haag de bouw van de centrale in Diemen alsnog tegen zou kunnen houden.