Meerlandenfonds steunt dit jaar vijf instellingen uit Diemen

Het Meerlandenfonds heeft dit jaar vijf initiatieven en instellingen in Diemen een bijdrage verleend. Stichting Loswalfestival ontvangt 860 euro, de Diemer IJsclub 800 euro, de Zonnebloem Diemen 570 euro, FC Diemen Noord1 500 euro en tafeltennisvereniging Diemen 450 euro. De bijdragen zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst in Heemstede voor Diemen uitgereikt door wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg. Afvalbedrijf Meerlanden stort al sinds 2007 elk jaar 50.000 euro in het Meerlandenfonds om sportverenigingen, evenementen en goede doelen in de regio te ondersteunen. Dit jaar ontvangen 108 clubs een bijdrage. ‘’We hebben als bestuur bij de aanvragen gelet op degenen, die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving, vandaag en morgen,’’ zegt Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden. ‘’Deze vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze maatschappij. Zij dragen eraan bij dat het in onze regio fijn wonen, werken en recreëren is. Ook Meerlanden werkt daar dagelijks aan mee, samen met gemeenten en hun inwoners, scholen en partners. Daarom steunen wij die talrijke initiatieven van goede doelen en verenigingen met ons Meerlandenfonds. Zo kunnen zij hun mooie werk blijven doen”