Huisjes Spoorzicht Diemen staan klaar voor de sloper

Een vijftal kleine woningen aan de rand van Spoorzicht bij station Diemen staat klaar om gesloopt te worden. Dat is nodig om ruimte te maken voor de weg die gaat leiden naar een tijdelijke spoorwegovergang tijdens het werk aan een nieuw spoorviaduct. De huisjes werden de laatste tijd verhuurd via een anti-kraak organisatie maar die tijdelijke bewoners zijn de afgelopen weken allemaal vertrokken. De woningen, één losstaand en vier in een blok, zijn inmiddels ook onbewoonbaar gemaakt. Op grote hekken staat aangegeven dat toegang tot het terrein is verboden. De sloop zal in de eerste paar weken van het nieuwe jaar gebeuren. Later verdwijnt ook het grote parkeerterrein bij station Diemen dat vlak naast deze woningen ligt. Het parkeerterrein wordt verplaatst naar de andere zijde van het spoor bij de Martin Luther Kinglaan.