Politie Diemen waarschuwt voor inbraken met de Kerst

Uit verschillende buurten van Diemen komen de laatste dagen weer meldingen van inbraken of pogingen daartoe. Zo is op Diemer Facebook pagina’s te lezen over een inbraak in Diemen-Noord en een poging in Diemen-Zuid. In sommige gevallen wordt eerst aangebeld om te controleren of er iemand thuis is. De politie van Diemen/Ouder-Amstel heeft ook gewaarschuwd voor inbraken tijdens de Kerstperiode. ‘’De kerstman staat bekend als een zachtaardige, lieve man die cadeautjes komt brengen. Hij sluipt ’s nachts de woningen binnen en legt de cadeautjes onder de boom. Echter zien wij de laatste jaren steeds vaker een kerstman die het tegenovergestelde doet… De kerstman en zijn hulpjes komen graag uw woning binnen via ramen of deuren.’’ De politie adviseert ramen en deuren goed af te sluiten, geen waardevolle spullen in het zicht te laten liggen en bij afwezigheid een lamp te laten branden. Verdachte situaties kunnen gemeld worden via 112 of bij minder spoed 0900-8844.