Brede steun voor plan vuurwerkverbod burgemeester Diemen

Het algemene verbod op vuurwerk dat door burgemeester Erik Boog van Diemen is voorgesteld kan op brede steun rekenen. Inmiddels hebben meer dan honderd inwoners van Diemen op de Facebook-oproep van Boog gereageerd. Op een enkele uitzondering na zijn zij het allemaal eens met de burgemeester. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente werd zijn voorstel ook met applaus begroet. Op Facebook schrijft Boog dat er in Diemen met oud en nieuw op meerdere plekken schade is ontstaan door vuurwerk. ‘’Er waren er diverse brandjes en bij één incident werd de politie met vuurwerk belaagd. Ook lijkt het dat de periode dat er (veel) vuurwerk wordt afgestoken steeds langer wordt.’’ De burgemeester is altijd tegen een algeheel verbod op vuurwerk geweest. ‘’Maar langzamerhand zou ik niet weten hoe we dit op een andere manier kunnen beteugelen. Het is echt doorgeslagen. Dit kan zo niet langer. In het belang van mensen, dieren, natuur en milieu moet het anders.’’