Boog: stop de bouw van de biomassacentrale in Diemen

Burgemeester Erik Boog doet een dringend beroep op Den Haag om te stoppen met de subsidie die de bouw van de biomassacentrale in Diemen door Vattenfall mogelijk maakt. ‘’Voor de bouw van de biomassacentrale in Diemen is geen maatschappelijk en politiek draagvlak. Grote zorgen zijn er over de luchtkwaliteit in onze omgeving, en over de duurzaamheid van het grootschalig toepassen van biomassa en de effecten van grootschalig houtverbruik en houtkap. De afgelopen tijd is, mede door recente onderzoeken, de steun in Nederland voor biomassa als duurzame energiebron afgenomen. Ook in de Eerste en de Tweede Kamer. Daarom vanavond wederom de oproep aan Den Haag: Stop met het beleid en de subsidieregeling die dit mogelijk maakt. Stop de bouw van de biomassacentrale in Diemen!’’ aldus de burgemeester in zijn nieuwjaarstoespraak.