‘Gevaarlijke situaties door sluiten fietspad Plantage de Sniep’

De afsluiting van het fietspad bij de keerlus van lijn 19 op de Muiderstraatweg leidt tot een gevaarlijke en onduidelijke situatie. Omdat er verderop langs de Muiderstraatweg en de Hartveldseweg ook gewerkt wordt, is de situatie voor fietsers en voetgangers omslachtig en onduidelijk, schrijft de Diemer VVD-fractie in schriftelijke vragen aan B&W. ‘’Je moet van de ene kant van de weg naar de andere kant, het lijkt een soort slalom. Dat geeft zeker aanleiding tot gevaarlijke situaties. De VVD fractie ziet graag dat bij tijdelijke afsluitingen en werkzaamheden er beter wordt aangegeven hoe de route loopt en er ook wordt gekeken naar het gebruikersgemak. Is een omleiding te omslachtig dan wordt deze niet gebruikt en worden er gevaarlijke alternatieven gekozen door fietsers en voetgangers.’’ Door de afsluiting bij het eindpunt van lijn 9, die nodig is vanwege nieuwbouw daar en nog zeker twee jaar gaat duren, moeten fietsers en voetgangers twee keer oversteken en een zeker voor lopers behoorlijke omweg maken. Wie richting Diemen via het voetpad wel doorloopt of -fietst, komt voor een levensgroot hek en moet dan de rijbaan op. Ook mensen die op het eindpunt van lijn 19 uitstappen, raken in een doolhof. De gemeente heeft het GVB gevraagd de beginhalte ook als eind-uitstaphalte te gebruiken maar veel trambestuurders blijken zich daar niet aan te houden.