Politie Diemen

Diemenaren aangehouden voor fraude bij import van auto’s

De FIOD heeft twee mannen van 35 en 52 en een vrouw van 50 uit Diemen en De Bilt aangehouden. Zij worden verdacht van belastingfraude en valsheid in geschrift met de import van auto’s. Er zijn doorzoekingen gedaan in woningen in Diemen en De Bilt en een bedrijfspand in Amsterdam. Daarbij is beslag gelegd op administratie, bankrekeningen, cryptovaluta, twee auto’s en een motor. De FIOD is het strafrechtelijk onderzoek gestart na een melding van de Belastingdienst. De 35-jarige verdachte, die een eenmansbedrijf heeft en auto’s importeert en verkoopt, wordt ervan beschuldigd dat hij bij de verkoop van auto‘s in Nederland een te laag bedrag aan btw heeft afgedragen. Om dit mogelijk te maken heeft hij gebruik gemaakt van vermoedelijk valse inkoopfacturen die afkomstig waren van diverse bedrijven van de 52- en 50-jarige verdachten. Fraude met belastingafdrachten werkt concurrentievervalsend voor bedrijven die wel netjes aan hun betalingsverplichtingen voldoen en het brengt de maatschappij schade toe, aldus de FIOD. Ook stelt het versluieren van inkomsten uit fraude en criminele activiteiten daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

(archieffoto)