Holocaust monument Diemen deze week nog te bezoeken

Het tijdelijk Holocaust monument Levenslicht in Diemen, dat vrijdag onder grote belangstelling is onthuld door burgemeester Erik Boog, is nog tot 31 januari te bezoeken. Het monument, dat is geplaatst naast de klokkenstoel en gedenkmuur op het plein achter het gemeentehuis, is dagelijks te bezichtigen van 16.00 tot 22.00 uur. Het monument staat op de plaats waar ieder jaar op 4 mei de dodenherdenking en kransleggingen plaatsvinden. Bovendien is het een locatie die centraal ligt, voor iedereen makkelijk bereikbaar is en vrij toegankelijk. Het monument maakt deel uit van een landelijk project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei waaraan meer dan 150 Nederlandse gemeenten deelnemen. Zo staat Nederland gezamenlijk stil bij de verschrikkingen van de Holocaust.