InHolland

Vertrek Hogeschool InHolland uit Diemen stap dichterbij

Het vertrek van de Diemer vestiging van Hogeschool InHolland, nu nog gevestigd aan Wildenborch bij Holland Park, is een stap dichterbij gekomen. InHolland heeft een overeenkomst getekend met de gemeente Amsterdam en studentenhuisvester DUWO voor de bouw van een nieuwe hogeschool en 800 studentenwoningen op het Zeeburgereiland. Inholland zal vrijwel alle opleidingen uit Amsterdam en Diemen samenvoegen in het nieuwe pand. Daar zullen 7500 studenten gaan studeren. De hogeschool moet in 2022 worden opgeleverd. DUWO gaat zelfstandige- en groepswoningen bouwen voor jongeren en studenten, aangevuld met ruimtes voor commerciële en maatschappelijke voorzieningen. Die vervangen ook het complex studentenwoningen dat in Diemen-Zuid aan de rand van de Bijlmer staat. Vertrek van Hogeschool InHolland en het studentencomplex maken in belangrijke mate de weg vrij voor de realisatie van een nieuw deel van Holland Park in Diemen.