Geluidsoverlast Sniep

Boog: gemeente kon geen betaalbare woningen afdwingen

De ruim 1.200 nieuwe woningen die afgelopen jaar in Diemen zijn opgeleverd – relatief het hoogste aantal in Nederland – zijn allemaal dure koop- of huurwoningen. Dat komt doordat die woningen vrijwel alle zijn gebouwd op particuliere grond. ‘’Daar kon de gemeente geen betaalbare woningen afdwingen,’’ aldus burgemeester Erik Boog op sociale media. Ook waren er bij één project – Plantage de Sniep – torenhoge kosten voor sanering. Boog: ‘’Daar konden dus ook geen betaalbare woningen gebouwd worden zonder een nog groter miljoenenverlies.’’ Maar Diemen krijgt vanaf nu wel meer betaalbare huizen, benadrukt de burgemeester: ‘’Na veel (grotendeels duurdere) nieuwbouw op particuliere grond, kunnen we de komende jaren gelukkig op eigen grond meer betaalbare woningen bouwen. Zo kunnen we in Holland Park West ook 212 sociale huurwoningen en 170 middeldure huurwoningen realiseren. Daarnaast kunnen ook de corporaties weer gaan investeren. Zo kunnen we eindelijk weer veel sociale woningbouw en middeldure huur realiseren.’’