Petities tegen bomenkap bij station Diemen, raad wil debat

Actiecomité’s tegen het geplande massale kapen van bomen rond het station in Diemen centrum hebben donderdagavond in de gemeenteraad twee petities aangeboden aan burgemeester Erik Boog. Daarin wordt gevraagd om de bomenkap opnieuw te bekijken en zo veel mogelijk bomen te sparen. De gemeente heeft vergunning aangevraagd voor het weghalen van 210 bomen voor de aanleg van een spoorviaduct in de Ouddiemerlaan en de daarvoor nodige tijdelijke overgang met toegangsweg aan beide zijden van het spoor. Bewoners van de Martin Luther Kinglaan hebben ook bezwaar tegen het verdwijnen van veel parkeerplaatsen rond de flats. Veel fracties in de gemeenteraad staan eveneens kritisch tegenover de plannen. De raad bleek bovendien pas in een laat stadium ingelicht te zijn over een nadere analyse van de bomen. Om die stukken alsnog te kunnen bestuderen en de vele opgeworpen vragen te beantwoorden, houdt de raad volgende week donderdag op initiatief van de Ouderenpartij Diemen een apart debat over de bomenkap en de verdere werkzaamheden voor het spoorviaduct.