Diemen aan kop bij toename van aantal nieuwe woningen

In Diemen zijn vorig jaar relatief de meeste nieuwe woningen opgeleverd van alle Nederlandse gemeenten. Diemen kreeg er meer dan 1.200 nieuwe huizen bij, dat is negen procent van de begin 2019 bestaande voorraad. Landelijk nam de woningvoorraad met niet meer dan 0,9 procent toe. Het gaat in Diemen met name om zo’n 700 appartementen in de uitbreiding van Our Campus Amsterdam Diemen en honderden woningen in de nieuwbouwwijk Holland Park in Diemen-Zuid. Daarnaast werden ook in Plantage de Sniep nog nieuwe woningen opgeleverd. In totaal werden er in heel Nederland 71.000 nieuwe woningen gerealiseerd, aldus de cijfers van het CBS. De woningvoorraad groeide het hardst in Flevoland maar ook Noord-Holland scoorde, mede dankzij de bijdrage van Diemen, goed.