Handgranaat gevonden in horecabedrijf aan Diemerplein

In het pand van Bammy Wok in winkelcentrum Diemerplein is dinsdagochtend een handgranaat gegooid. Een ondernemer vond het explosief toen hij zag dat de ruit was vernield. De politie zette een groot deel van het Diemerplein af waardoor onder meer de Diemer Apotheek dicht moest en verkeer over het Wilhelminaplantsoen gestremd was. De gealarmeerde Explosieven Opruimingsdienst EOD heeft de handgranaat verder onderzocht. Na geruime tijd kon de afsluiting worden opgeheven hoewel de horecazijde van het Diemerplein deels langer gesloten bleef voor verder onderzoek. Bammy Wok is het derde of vierde horecabedrijf dat in dit pand is gevestigd. Het afhaalbedrijf leek eerder gesloten maar bleek onlangs toch weer geopend. Het is niet de eerste keer dat in Diemen een handgranaat werd gevonden. Eerder al gebeurde dat in de flat aan Beukenhorst in Diemen-Zuid en bij een woning aan De Trekschuit in Plantage de Sniep. In december vorig jaar werd ook nog een flat aan de Rode Kruislaan meerdere malen beschoten.