‘Fietsers kind van de rekening op kruispunt bij Diemerbrug’

Bij de herinrichting van het kruispunt in de Hartveldseweg voor de Diemerbrug is de situatie voor fietsers niet verbeterd, signaleert de Ouderenpartij Diemen. De opstelplekken voor de stoplichten lijken zelfs smaller dan in de oude situatie omdat de verhogingen voor de palen voor de bovenleiding veel ruimte innemen. ‘’Fietsers moeten daardoor soms een scherpe bocht maken bij hun tocht tegen de brug op, hinderen elkaar omdat er in verschillende snelheden wordt opgetrokken, en kunnen elkaar nauwelijks passeren. Datzelfde geldt voor fietsers die van de brug naar de Burg. Bickerstraat willen rijden.’’ Volgens de OPD is de fietser het kind van de rekening geworden. De raadsfractie vraagt daarom opnieuw om een onderzoek naar mogelijke verbreding van de Diemerbrug waardoor ook meer ruimte voor langzaam verkeer zou ontstaan. ‘’Wilt u bij een deskundig bureau een advies opvragen of de huidige constructie van de brug verbreding wel of niet toelaat? Bent u bereid een voorstel tot verbreding van de brug te (laten) maken en dit in te dienen bij de Vervoerregio,’’ aldus de OPD aan B&W. Voorafgaand vraagt de Ouderenpartij Diemen om de ruimte voor fietsers te vergroten door de ‘eilandjes’ voor de bovenleiding-palen alsnog te verkleinen.