Treurwilg geveld

Kenmerkende treurwilg in centrum Diemen geveld door storm

Een oude en grote treurwilg op de hoek van de Rode Kruislaan en de Ouddiemerlaan, aan de rand van de rotonde, is geveld door de storm. Zondag brak een grote zijtak van de kenmerkende boom af waarna maandag de hele boom grotendeels werd omgezaagd. Dat gebeurde tot treurnis van omwonenden die al sinds mensenheugenis op de beeldbepalende treurwilg uit konden kijken. Of de boom toch zou moeten verdwijnen vanwege het werk aan het spoorviaduct is niet bekend. Elders in Diemen is de schade door de storm Ciara beperkt gebleven. In Holland Park raakte de bedekking rond het dak van één van de torenflats los en elders vielen vooral verkeersborden en dergelijke om. Maandag moest de brandweer van Diemen nog wel uitrukken voor stormschade aan de Stammerdijk.