Survivor BSO

Eerste stap naar herinrichting van Sportpark Diemen gezet

De gemeente Diemen heeft een eerste stap gezet naar de herinrichting van Sportpark Diemen. Daarbij gaat het onder meer om de aanleg van twee hockeyvelden. Dat maakt het noodzakelijk dat honk- en softbalclub TIW Survivors van het Diemer sportpark verdwijnt en naar Amsterdam verhuist. Die gedwongen verhuizing zou al eerder plaatsvinden maar is uitgesteld wegens vertraging van de uitvoering in Amsterdam. Tot nu toe hebben het bestuur en de leden van TIW Survivors zich steeds verzet tegen de verhuizing. B&W van Diemen hebben nu afgelopen week een projectopdracht ‘Herinrichting Sportpark de Diemen’  vastgesteld. ‘’Op basis daarvan kunnen de eerste stappen worden gezet die uiteindelijk moeten leiden tot de herinrichting van het sportpark waaronder de aanleg van twee hockeyvelden,’’ aldus de toelichting. Die hockeyvelden zijn dan bestemd voor de Hockeyvereniging Diemen die momenteel nog is aangewezen op terreinen in Amsterdam. Het is de bedoeling dat voetbalclub SV Diemen met de herinrichting ook een derde veld op het sportpark bij Plantage de Sniep gaat krijgen.