Drie dagen niet parkeren in groot deel centrum Diemen

In een groot deel van het centrum van Diemen mag de komende drie dagen niet geparkeerd worden. Het parkeerverbod geldt van ’s morgens 7 tot ’s avonds 5 uur in alle straten tussen de Arent Krijtsstraat en de Burg. Bickerstraat, de wijk Centrum West. Het verbod is daar met een groot aantal borden aangegeven. Die geven ook aan dat wel geparkeerde auto’s weggesleept worden. Het parkeerverbod is nodig omdat in de betreffende straten het riool wordt geïnspecteerd en gereinigd. Hiervoor heeft de reinigingswagen per locatie een opstelplek nodig, aldus de gemeente op Twitter. Een deel van de bewoners heeft wel een brief gekregen over de tijdelijke verkeersmaatregel maar anderen zeggen van niets te weten, aldus berichten op Facebook. Zoeken naar een parkeerplaats is des te moeilijker omdat de Jan Bertstraat, Raadhuisstraat en Schoolstraat vanaf vandaag, maandag, aan de kant van de Hartveldseweg zijn afgesloten wegens de renovatie van die laatste straat. Bovendien is ook de Burg. Bickerstraat nog steeds voor een deel afgesloten.