Nuonweg

Amsterdam besteedt vernieuwing Nuonweg Diemen aan

De gemeente Amsterdam heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de herinrichting van de Overdiemerweg, beter bekend als de Nuonweg, in Diemen. Het gaat daarbij onder meer om vervanging en vernieuwing van het wegdek en verder inrichten van de weg. Als de Nuonweg langs de centrale van Vattenfall/Nuon naar verwachting eind dit jaar klaar is, zal die opengesteld worden voor autoverkeer tussen Diemen/IJburg en de Maxis. Ook automobilisten van de Maxis náár Diemen kunnen dan van die verbinding gebruik maken en hoeven niet meer om te rijden via Muiden. De parallelweg langs de A1 wordt echter gesloten voor autoverkeer. De Nuonweg was voorheen ook gewoon open maar werd door de gemeente Diemen gesloten vanwege de veiligheid en het vele sluipverkeer. Bewoners van IJburg dringen echter al lange tijd aan op het weer openen van de weg om een snellere verbinding te krijgen met de Maxis. Na een langdurige conflict en veel besprekingen is Diemen vorig jaar akkoord gegaan met heropening op voorwaarde dat Amsterdam voor de kosten opdraait.