Diemer filatelieclub geeft postzegels 75 jaar bevrijding uit

Ter gelegenheid van de viering van 75 jaar Bevrijding en Vrijheid geeft de Diemense filatelieclub De Zegelaars een speciale postzegel uit van ‘Vrij!’, het schilderij van de Diemense kunstenares Diana de Bruin. Zij schilderde in 2008 de intocht van de Canadese bevrijders op de Hartveldseweg op 8 mei 1945 naar een foto van S. de Boer. Bij de viering van 70 jaar bevrijding in 2015 gaven De Zegelaars al een speciale postzegel met deze foto uit. Op de voorgrond zwaaien de inwoners van Diemen de Canadezen toe, op de achtergrond is de Sint Petrus’ Bandenkerk herkenbaar. De zegels zijn verkrijgbaar in een velletje van tien. Inwoners van Diemen kunnen de speciale zegels bestellen door per velletje 11 Euro over te maken op rekeningnummer NL49 INGB 0002 4049 32 van ASV De Zegelaars. Vergeet daarbij niet het adres te vermelden. De zegels worden dan thuisbezorgd in de brievenbus. Voor belangstellenden van buiten Diemen is de prijs 13 euro inclusief verzendkosten.