Bergwijkpark Diemen

Coronavirus Diemen: kinderdagverblijf in Zuidoost dicht

Een kinderdagverblijf in Amsterdam-Zuidoost gaat voor minimaal twee weken dicht. Eén van de kinderen op het verblijf is van de met het coronavirus besmette vrouw die momenteel in huisisolatie zit in Diemen-Noord. Dat kind vertoont zelf ook ziekteverschijnselen, heeft kinderdagverblijf CompaNanny Atlas Arena aan de Hoogoorddreef meegedeeld in een e-mail aan de ouders. Volgens het kinderdagverblijf zal een test aan het einde van de dag uitwijzen of de verschijnselen bij het kind veroorzaakt zijn door het virus. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat ook andere kinderen besmet zijn. ”Wij nemen deze situatie zeer serieus en voelen ons genoodzaakt om direct maatregelen te treffen in het belang van de kinderen, jullie als ouders, de medewerkers op deze vestiging en hun familieleden. Wij hebben hierbij nauw contact met de verantwoordelijke instanties”, zo staat in de via AT5 en andere media uitgelekte mail. Bij andere vestigingen van de organisatie, die in heel Nederland actief is, zijn tot nu toe geen gevallen bekend.