Gemeentehuis

Coronavirus: geen verdere maatregelen in Diemen nodig

Na de ontdekking van het coronavirus bij een vrouw in Diemen zijn op dit moment geen verdere maatregelen nodig. Dat heeft de gemeente Diemen laten weten. Burgemeester Erik Boog: “De gemeente is in nauw contact met de GGD, de Veiligheidsregio en het RIVM. Alle instanties doen wat zij moeten doen. We houden de situatie goed in de gaten. Mensen die vragen hebben moeten de informatie van het RIVM volgen.” De GGD Amsterdam is na de ontdekking meteen het contactonderzoek in de directe omgeving gestart en heeft waar nodig testen afgenomen. De definitieve uitslag van de onderzoeken verwacht de GGD aan het eind van vrijdag. Ook is de GGD in contact met de betrokken mensen en instanties rondom de vrouw. ‘’Verdere maatregelen in de gemeenten Diemen en Amsterdam zijn nu niet aan de orde. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland blijft in nauw contact met het RIVM.’’ Voor de inwoners van Diemen blijft het advies:

  • handen wassen met water en zeep
  • niezen en hoesten in de elleboog
  • afwenden als een ander hoest of niest
  • gebruik van papieren zakdoekjes