Coronavirus: ‘openbare leven in Diemen kan gewoon doorgaan’

‘’De met coronavirus besmette vrouw woont tijdelijk in Diemen omdat haar woning in Amsterdam wordt verbouwd. Er is vooralsnog geen indicatie dat de risico’s van coronavirus in Diemen groot zijn. Ik begrijp de zorgen maar het openbare leven kan gewoon doorgang vinden.’’ Dat stelde burgemeester Erik Boog van Diemen vrijdagavond op een persconferentie over de uitbraak van het virus in Diemen. Boog stelde wel dat de impact in Diemen en Amsterdam groot is. Hij noemde de situatie voor de getroffen familie ‘vreselijk’ maar drong er op aan hun privacy te respecteren. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam deelde nog mee dat één van de kinderen van de vrouw op de Laterna Magica basisschool in IJburg zit. Een ander kind, dat ook ziekteverschijnselen toont, zit op een dagverblijf in Zuidoost dat voorlopig voor twee weken wordt gesloten. Er is nog een derde kind dat op een andere nog niet genoemde school zit maar daar is de moeder niet aanwezig geweest, aldus Halsema. Wel wordt benadrukt dat er geen risico’s zijn op een kinderdagverblijf in Diemen waarover eerder op vrijdag zorgen zijn geuit.