Gemeentehuis

Vrouw uit Diemen met coronavirus werkt in het AMC

De vrouw uit Diemen bij wie vrijdag het coronavirus is vastgesteld, is werkzaam in het AMC in Amsterdam Zuidoost. Het ziekenhuis heeft het personeel daarvan via een interne mail op de hoogte gesteld, heeft een woordvoerder van het AMC tegenover de media bevestigd. De vrouw doet geen werk met patiënten maar wat ze wel doet wordt om privacyredenen niet bekend gemaakt. ‘’Toen bleek dat ze corona had, is ze meteen naar huis gestuurd,’’ aldus de woordvoerder. Uit diverse bronnen valt op te maken dat het gaat om een vrouw die momenteel in een woning in Diemen-Noord in zogenaamde thuisisolatie zit. Verdere bijzonderheden worden niet openbaar gemaakt. De gemeente Diemen heeft het coronageval op de website bevestigd. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Amsterdam brengt in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad door middel van contactonderzoek. De Rijksoverheid opent in de loop van de dag een crisisnummer 0800 – 1351.