GroenLinks

GroenLinks in raad Diemen heeft nieuwe fractievoorzitter

Hilda van ’t Riet is gekozen tot nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad van Diemen. Zij volgt Nicole van Engelen op die 4,5 jaar voorzitter is geweest maar wel raadslid blijft. Nicole van Engelen: “Ik ben nu 10 jaar met veel plezier raadslid voor GroenLinks Diemen, waarvan de laatste 4,5 jaar als fractievoorzitter. Ik ben er trots op hoe we als GroenLinks al voor de vierde periode deel uitmaken van een stabiel bestuur in Diemen. De afgelopen jaren hebben we veel kunnen doen om bijvoorbeeld de mensen die extra aandacht nodig hebben, de steun te geven die zij nodig hebben.’’ Hilda van ’t Riet: “Ik vind het een eer dat Nicole en de fractie mij het vertrouwen geven om deze rol te vervullen. Nicole heeft deze rol de afgelopen jaren met verve en enorm veel enthousiasme vervuld en ik zal dat op mijn manier ook gaan doen. Ik vind het belangrijk dat verduurzaming van Diemen bovenaan de agenda blijft. Dat we blijven kijken hoe we het waardevolle groen kunnen versterken. Op zo’n manier dat dit voor alle mensen in Diemen betaalbaar is en iedereen hier baat bij heeft. Daarnaast blijft het voor GroenLinks belangrijk om extra aandacht te houden voor de mensen in een kwetsbare situatie.’’