Burgemeester Diemen: blijf informatie coronavirus actief volgen

Burgemeester Erik Boog van Diemen roept de inwoners op om de informatie over het coronavirus actief te blijven volgen en de aanwijzingen van professionals zo veel mogelijk op te volgen. ‘’Die oproep doe ik in de wetenschap dat de situatie de komende tijd onvoorspelbaar zal blijven, maar ook dat er op dit moment geen aanleiding is tot grote ongerustheid,’’ aldus Boog. Hij herhaalt daarbij dat het openbare leven op dit moment gewoon door kan gaan. Er is geen aanleiding om evenementen af te gelasten of gebouwen te sluiten. Organisatoren van bijeenkomsten en instellingen die veel publiek ontvangen hoeven nu geen extra maatregelen te nemen. Vorige week werd bekend dat een tijdelijk in Diemen wonende vrouw besmet was met het coronavirus. Ook de partner van de vrouw is besmet maar een jongste kind waarvan eerst werd gedacht dat het eveneens besmet was heeft de ziekte niet. ‘’Die berichten hadden in ons dorp, in Amsterdam en in de rest van het land, behoorlijk wat impact. Ik dacht meteen aan de gevolgen voor het gezin zelf. Ze zijn nu in thuisisolatie en deels van elkaar gescheiden.’’ De burgemeester vervolgt: ‘’Uiteraard brengen berichten over besmettingen op diverse plekken in het land onzekerheid met zich mee. Ik merk geen grote onrust, maar dat mensen zich zorgen maken en vragen hebben is heel begrijpelijk. Van het RIVM, de GGD, de gemeente en de Veiligheidsregio mag u verwachten dat ze u op de hoogte blijven houden als er ontwikkelingen zijn of nieuwe maatregelen nodig zijn.’’ De volledige verklaring van de burgemeester staat op diemen.nl