‘Bewoners Diemen ondervinden hinder van deelscooters’

Bewoners van Diemen ondervinden op verschillende plaatsen hinder van de deelscooters van Felyx die sinds kort ook in Diemen beschikbaar zijn, aldus de Onafhankelijke Partij Diemen in raadsvragen. ‘’De deeltijdscooters blokkeren de voetpaden en niemand schijnt verantwoordelijk te zijn als het alarm van een deelscooter afgaat. Het parkeergedrag van een deelscooter gebruiker is heel anders dan van een particuliere bezitter van een scooter.’’ OnPD zegt ook dat er parkeerplekken voor de deelscooters zijn aangewezen zonder de bewoners te consulteren of te informeren. ‘’Waarom is er geen overleg/inspraak geweest,’’ aldus de raadsfractie. Onafhankelijke Partij Diemen wil verder weten wie de parkeerzones heeft aangewezen, de gemeente of Felyx? ‘’Wat zijn de overwegingen om de stoepen in straten met  huizen voor parkeren van deelscooters aan te wijzen? Wat is het maximumaantal bij elkaar te parkeren deelscooters en  is er ook een parkeer maximum van scooters bij een scooterhandelaar zoals in de Ouddiemerlaan?’’ De fractie wil tenslotte weten of er al gehandhaafd is bij foutparkeren van deelscooters.

(foto OnPD)