Vattenfall: ‘biomassacentrale in Diemen draait op resthout’

‘’De biomassacentrale in Diemen moet nog gebouwd worden. Wanneer daar in de toekomst hout voor nodig zou zijn, komt dat van resthout dat overblijft na kap voor bijvoorbeeld meubels of bouwmateriaal.’’ Dat heeft energiebedrijf Vattenfall (voorheen Nuon) gesteld op Twitter in reactie op de op sociale media nog altijd aanhoudende felle kritiek op het plan om aan de Overdiemerweg een grote biomassacentrale te bouwen. Vattenfall lijkt met de woorden ‘mocht’ en ‘zou zijn’ aan te geven dat het project mogelijk alsnog niet doorgaat. Burgemeester Erik Boog heeft op zijn beurt gereageerd op opmerkingen dat Diemen tóch een verklaring van geen bedenkingen voor de centrale heeft verleend: ‘’De voltallige gemeenteraad van Diemen is tegen de bouw van de biomassacentrale, maar de gemeente heeft geen juridische middelen om dit tegen te gaan. Daarom hebben wij met klem het kabinet en Vattenfall gevraagd om af te zien van de bouw en ander beleid.’’ Overigens heeft de provincie Noord-Holland nog steeds niet de vergunning op grond van de wet natuurbescherming voor het project afgegeven.