Horecapand Diemerplein dicht na handgranaat en schoten

Op last van burgemeester Erik Boog van Diemen is het horecabedrijf Bammy’s Wok aan het Diemerplein voor onbepaalde tijd gesloten. Eerder werd in de horecazaak een handgranaat aangetroffen die naar binnen was gegooid. Uit politieonderzoek is bovendien gebleken dat het pand kort daarna is beschoten. De burgemeester heeft op grond van de Gemeentewet de bevoegdheid panden te sluiten als daar een goede aanleiding voor is. Het horecapand is nu gesloten vanwege ‘de vrees dat het geopend blijven van de openbare inrichting ernstig gevaar oplevert voor de openbare orde’. Onlangs werd ook de naastgelegen horecazaak Döner House beschoten. De gemeente Diemen benadrukt dat bij elk geval zelfstandig beoordeeld wordt of sluiting noodzakelijk is en dat alle omstandigheden daarin worden betrokken. Sluiting van het ene pand wil dus niet zeggen dat per definitie ook een ander pand wordt gesloten.