Aantal gevallen coronavirus in Diemen blijft op twee staan

Het aantal bekende besmettingen met het coronavirus in Diemen blijft nog altijd op twee staan. Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde nieuwe overzicht van het RIVM. In Amsterdam zijn nu acht besmettingen gemeld. Eind februari werd bij een tijdelijk in Diemen wonende vrouw het coronavirus vastgesteld. Later bleek ook haar partner besmet maar een kind dat ziek leek bleek uiteindelijk het virus niet te hebben. De gemeente Diemen gaat voorlopig door met de normale activiteiten. Donderdagavond staat een informatieve vergadering van de gemeenteraad op de agenda. Die kan vanwege twee onderwerpen, nieuwe regels voor de erfpacht en het openstellen van de busbaan in Diemen-Zuid, veel publiek trekken. ‘’We volgen, zoals tot nu heel de tijd het geval was en ook in regionaal verband afgesproken, het RIVM. Dat zet de corona-richtlijn uit. Er is geen reden om daarvan af te wijken. Dus ook geen reden om vergaderingen af te gelasten, maar wel om zorgvuldig te zijn, de berichtgeving te blijven volgen en voorzorgsmaatregelen te nemen,’’ aldus een woordvoerder van de gemeente.