GVB krimpt dienstregeling in en neemt andere maatregelen

Het GVB heeft de dienstregeling voor tram, bus en metro vanwege de crisis rond het coronavirus ingekrompen. Dat treft ook de lijnen die door Diemen rijden: bussen 44 en 66, tijdelijke bus 79 en metro 53. Met name in de spits rijden er minder voertuigen, zoals vrijdagmorgen al het geval was. Het vervoerbedrijf heeft te kampen met twee ontwikkelingen, minder reizigers omdat veel mensen thuis werken of anderszins weg blijven en meer werknemers die zich preventief ziekmelden. De geldende dienstregeling is te vinden op www.gvb.nl. Verder moeten reizigers in GVB-bussen voorlopig achterin instappen en daar inchecken. Daardoor wordt het aantal contactmomenten tussen de chauffeur en reizigers minder. In de tram blijft de deur bij de bestuurder dicht of bij aanwezigheid die bij de conducteur. ‘’Door deze maatregelen in te voeren proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers,’’ aldus het vervoerbedrijf. Zowel buschauffeurs als trambestuurders verkopen tijdelijk geen vervoersbewijzen meer.