ophaalbruggen

Kruising Hartveldseweg bij Venserbrug twee weken dicht

Het kruispunt van de Hartveldseweg en de Arent Krijtsstraat in het centrum van Diemen gaat vanaf maandag 16 maart voor twee weken dicht. Dat is nodig voor het vernieuwen van de tramrails. De Venserbrug is vanuit Diemen-Zuid ook afgesloten voor autoverkeer. Verkeer uit Amsterdam kan wel de Venserbrug op of via de tijdelijke bypass richting Diemerbrug rijden maar niet linksaf de Arent Krijtsstraat in. Automobilisten richting het centrum van Diemen moeten dan omrijden via de Ouddiemerlaan, de Prins Bernhardlaan of een route via de A10 naar Diemen-Noord nemen. Verkeer uit de Arent Krijtsstraat kan wel rechtsaf richting Amsterdam maar niet linksaf of over de Venserbrug. Verkeer uit Diemen-Zuid moet gebruik maken van de Diemerbrug. Omdat ook de Hartveldseweg afgesloten blijft vanaf de Diemerbrug tot aan de Arent Krijtstraat moet verkeer uit Diemen-Zuid richting Amsterdam ook gebruik maken van een omleiding via de Ouddiemerlaan of de Prins Bernhardlaan.