Bergwijkpark Diemen

376.000 banen op de tocht in regio Amsterdam (incl. Diemen)

De economie van Amsterdam en omringende gemeenten als Diemen wordt harder geraakt door de coronacrisis dan landelijk. Daardoor staan maar liefst 376.000 banen op de tocht waarvan 58.000 in de horeca, meldt AT5. Dat komt omdat de economie van Groot-Amsterdam voor een relatief groot deel bestaat uit sectoren als horeca, luchtvaart, hotels en groothandel. De coronamaatregelen zoals het verplicht sluiten van de horeca treffen die sectoren het hardst. Dat concludeert SEO Economisch Onderzoek in opdracht van de gemeente Amsterdam. Als de beperkingen na 1 juni opnieuw worden verlengd dan kost dat de regio 1,6 miljard euro per maand. Voor het uitbreken van de coronacrisis werd in de regio waartoe ook Diemen behoort nog uitgegaan van een economische groei van 2,3 procent. Inmiddels is dat omgekeerd naar een krimp van 1,5 procent die nog kan oplopen tot bijna drie procent, aldus het onderzoeksinstituut.