ophaalbruggen

Ophaalbruggen Diemen gaan niet open voor plezierboten

De twee ophaalbruggen over de Weespertrekvaart in Diemen, de Diemerbrug en de Venserbrug, gaan niet open voor plezierboten. Dat geldt voorlopig alleen voor zondag maar kan worden verlengd en uitgebreid. Sluizen en bruggen worden in de hele regio Amsterdam-Amstelland alleen nog geopend voor de beroepsvaart en niet voor de pleziervaart. Dat houdt verband met het door Amsterdam afgekondigde vaarverbod voor de grachtengordel en het Wallengebied. Ook het Amsterdamse vaarverbod geldt vooralsnog alleen voor de zondag. Doel is te voorkomen dat er met het verwachte mooie weer toch veel pleziervaartuigen met al hun opvarenden door de grachten gaan varen. De gemeente Diemen roept ouders ook op hun kinderen op een rustige speelplek te laten spelen en ook daarbij zoveel mogelijk afstand te houden. Kinderen mogen, als ze geen ziekteverschijnselen hebben, onder begeleiding van hun ouders buitenspelen.