wc Diemerplein

Koopzondag in winkelcentrum Diemerplein komt te vervallen

Winkelcentrum Diemerplein houdt deze zondag 5 april geen koopzondag, zoals anders wel gebruikelijk is op de eerste zondag van de maand. Een beperkt aantal winkels is echter wel deze zondag open.  Dat zijn Albert Heijn, Deen, Bruna, Action en Kruidvat, alle winkels die elke zondag al open zijn, en daarnaast ook Bloem!, Hema, Zeeman en Ja, Leuk! Andere winkels die normaal aan de koopzondag deelnemen, zoals Van Haren, Etos, Blokker of Expert, blijven deze zondag dicht. Het winkelcentrum heeft eerder meegedeeld dat er een reeks maatregelen zijn genomen in het kader van de coronacrisis. Zo worden onder andere de toiletten, roltrappen, liften, pinautomaten en rollenbanen extra schoongemaakt. Wel hebben een aantal winkeliers hun openingstijden aangepast en is een deel van de horecabedrijven gesloten terwijl bij de andere alleen voedsel afgehaald kan worden. De gemeente Diemen laat Handhaving extra controleren op het houden van afstand, met name in de benedenhal van het winkelcentrum.