Vier woninginbraken

Groep We are here probeert bedrijfspand Diemen te kraken

Een krakersgroep heeft maandagochtend tevergeefs geprobeerd een bedrijfspand op industrieterrein Stammerkamp in Diemen te kraken. De groep gaf zelf aan te behoren tot de We are Here groep die al eerder een pand op hetzelfde bedrijfsterrein, een bedrijfsruimte van Arq aan Eekholt bij Holland Park en verschillende panden in Amsterdam heeft gekraakt. ‘’Het in ieder geval een groep met een diverse samenstelling, die weigert gebruik te maken van andere voorzieningen of trajecten voor ongedocumenteerden’’, aldus burgemeester Boog in een notitie aan de gemeenteraad. De politie heeft na een formele waarschuwing aangegeven het pand te zullen ontruimen. Na die waarschuwing van de politie is de krakersgroep uiteindelijk vrijwillig uit het gebouw vertrokken. De politie maakte daarbij gebruik van een sinds enige tijd in Diemen van kracht zijnde aangescherpte lijn waarbij ze bij een heterdaad direct kan ingrijpen, legt de burgemeester uit.